Posilovna na vlastní zahradě? Proč ne!

Trendem posledních let je vypadat skvěle. A tomu mnoho z nás přizpůsobuje nejen svůj jídelníček, ale také svůj životní styl. V jeho  nechybí dostatek sportovních aktivit., které nemusíme nutně vykonávat jen v posilovně, posilovat lze i na vaší zahradě. Stačí si na ni pořídit zajímavé workoutové prvky. Pokud vás zajímají konkrétní možnosti, není nic jednoduššího, než se na ně vyrazit podívat.

shutterstock_165925913

Pořídit lze kompletní sestavy

Myslíte-li to s vaším posilováním vážně, je ideální zaměřit se již na kompletní sestavy. Jejich výhoda je jasná. Stačí je objednat, umístit a jednoduše začít cvičit. Máte tak záruku, že procvičíte každou část svého těla. Mezi oblíbené sestavy, které jsou na trhu jsou ty s možností seskládání:

  • z několika různě vysokých hrazd,
  • z ručkovacích žebříků,
  • ze svislého žebříku.

Kupovat lze také jednotlivé prvky

Ne vždy ale musíte začínat celou sestavou. Není problémem zaměřit se třeba na jednotlivé prvky, které můžete kupovat přímo dle vašich potřeb a možností vaší zahrady. Chcete-li cvičit nejvíce nohy, máte možnost hned několika variant. Mezi nejběžnější dnes patří takzvané schody, v menším i větším provedení. Částečně může v tomto směru vyhovovat i takzvaná fitness židle, která vám kromě nohou pomůže posilovat také břicho.

Pokud se rozhodnete posilovat horní část těla, ani tak nebudete zklamáni. Pořídit si lze třeba prvek, určený na dělání kliků a tedy důkladné posilování vašich paží. Tím ale možnosti rozhodně nekončí. Dále můžete vybírat z široké nabídky různých hrazd které se výborně hodí k posílení většiny částí těla, především té vrchní.

Lavice vedou

Poměrně všestrannou cvičební pomůckou, pokud zařizujete vlastní zahradní workout hřiště, jsou různé druhy posilovacích lavic. Ty můžete díky jejich všestrannosti využít opravdu na celou řadou způsobů. Zda zvolíte lavice jednoduchou, nebo lavici dvojitou, je na vás. Co by ovšem nemělo vašemu posilovacímu prostoru chybět , jsou šplhací prvky.

Jednoduché a rychlé umístění

Umístění všech prvků svépomocí, se bát rozhodně nemusíte. Mnohdy stačí pouze pevné umístění v zemi na předem vybraném místě zahrady. Díky použití kvalitních materiálů tam mohou stát dlouhé roky a být tak od jara do podzimu k dispozici všem těm, kteří chtějí něco dělat se svým tělem a hledají možnosti, jak na to! Porovnáte-li si navíc ceny současných posiloven, musí být i vám jasné, že se tato investice v dlouhodobějším horizontu vyplatí mnohem více. I možnost cvičení na čerstvém vzduchu, místo uzavřeným prostorám posilovny je nespornou výhodou..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *