Jak vyčistit sedačku s textilním potahem od nečistot?

Když je sedačka špinavá, je už pozdě. I tak ji ale můžete poměrně efektivně vyčistit. A v tomto článku vám ukážeme, jak na to.

Zašpiněná pohovka. Je snad něco horšího? Než ji vyčistíte, trvá to dlouho, je to náročné… A v některých případech se ani jejího dokonalého vyčištění nedočkáte. V tomto článku vám ale poradíme.

Náročné čištění

Textilní potah vypadá elegantně, jeho čištění už ale tak ladné rozhodně není. Pokud chcete dosáhnout co nejlepších výsledků, připravte si rozprašovač, do kterého nanesete čistící přípravek. Ten chvíli nechte působit. Použijte jen malé množství roztoku. Jestliže ho použijete víc, tak je možné, že se ve výplni gauče po několika dnech objeví plíseň. Přípravek také nenanášejte na celou plochu čalounění. Zabráníte tak vzniku typických skvrn.

Roztok se během několika minut vsákne a oddělí nečistoty od textilních vláken. Špinavou plochu vydrhněte kartáčem s jemnými štětinami (například měkký zubní kartáček). Drhněte jemně a přitom se snažte zapracovat přípravek ještě hlouběji do tkaniny. Potahy čistěte do doby, dokud špína úplně nezmizí. Následně namočte útěrku (nejlépe z mikrovlákna) a vyčištěné místo s ní otřete. Tím ze sedačky odstraníte zbytky čistícího roztoku i s nečistotami. Hadřík nezapomeňte průběžně namáčet a ždímat. Tuto proceduru opakujte tak dlouho, dokud nebude voda po vyždímání čirá.

Je i jiná cesta?

Necháte příště svoji sedačku opět na pospas osudu, nebo raději sáhnete po něčem, co ji ochrání? Skvěle funguje především impregnace na textilní sedačky. Ta totiž dokonale ochrání její povrch proti zašpinění od jídel, domácích mazlíčků i sladkých nápojů. Po aplikaci totiž vznikne tenký neviditelný film z křemíkových nanočástic, který odpuzuje vodu i nečistoty. Film je navíc zcela bez zápachu a je šetrný k vašemu zdraví. V nabídce eshopu Inproducts ještě navíc nalezneteimpregnace na kožené sedačky.