Skleněný nábytek je in. Jak se v takové domácnosti žije?

Domácnost, ve které dominuje sklo? V dnešní době nic neobvyklého. Sklo dodává vzdušnost a pocit nadčasovosti. A sáhnout po něm můžete i vy.

Dříve něco nepředstavitelného, dnes realita. Sklo se výrazně prosadilo i do interiérů běžných domovů, kde vytváří pocit vzdušnosti a nadčasovosti. Jak se v takových domech žije?

Výhoda skleněného nábytku

Jak se posouvají technologie, posouvá se celý průmysl. To samé platí i pro sklo. Dnes už totiž s jistotou můžeme říct, že se jedná o kvalitní a tvrdý materiál, který se dá použít téměř kdekoliv. Jak jsme řekli už v samotném úvodu, čím dál častěji proniká i do interiérů. Tam naplno nahrazuje dveře a další prvky, které bychom si ještě před několika lety nedokázali představit.

Obzvlášť oblíbené jsou především stolky z ohýbaného skla. Ten se hodí především do interiéru s formátovým kobercem se vzorem. Skleněný nábytek pak opticky mizí a nepotlačuje motiv na koberci. Navíc vytváří pocit, že je pokoj mnohem větší, než se ve skutečnosti zdá.

Odolnost a vzdušnost

Pro svou odolnost se už dlouhá léta používá například pro skleněná zábradlí. Právě u zábradlí ale často uvidíte takzvané kalené sklo. Jde o skleněné desky, které se v kalicí peci zahřívají na 700 stupňů Celsia. Poté se prudce ochladí. Tímto způsobem vznikne velice tvrdý materiál, který je až třikrát odolnější vůči nárazu a dalším vnějším vlivům. Mechanická odolnost je až pětinásobná oproti sklu bez této úpravy.

Skleněným domácnostem už se v dnešní době meze nekladou. Je jedno, jestli chcete svůj domov provzdušnit a použít skleněná zábradlí Jihlava, nebo sáhnout po razantnějším řešení. Ať už zvolíte jakoukoliv možnost, přidáním skla do vašeho interiéru rozhodně neprohloupíte. Jde o dostatečně odolný a kvalitní materiál, díky němuž bude váš interiér vypadat nadčasově. Skleněný nábytek se navíc může pyšnit poměrně dlouhou životností. Nemusíte se tedy bát, že po několika letech používání ho budete muset vyměnit.