Zabezpečení domácnosti před odjezdem na dovolenou není radno podcenit!

Zabezpečení domácnosti je samozřejmost, chcete-li odjet na dovolenou. Stačí maličkost a pohroma může být na světě dřív, než si vůbec stihnete na dovolené u moře či někde u památek udělat rodinnou fotografii. Nenechávejte svou domácnost v ohrožení a užijte si příjemně strávený čas bez nutnosti neustálého červíčka pochybností v hlavě, zda jste udělali vše proto, aby bylo vaše zabezpečení domácnosti co nejdůkladnější. V dnešním článku vám poradíme, na co myslet a čemu věnovat pozornost, abyste mohli své bydlení pustit s klidným svědomím a klidem na duši. Na co je tedy třeba myslet?

shutterstock_120786226

Zabezpečení domácnosti není jen zamknutí dveří a zavření oken, aneb nezapomeňte…

…vytáhnout spotřebiče ze zásuvky!

Ještě než se za vámi zaklapnou vchodové dveře, pečlivě se ujistěte, že jsou všechny spotřebiče mimo zásuvku. Rychlovarná konvice, televize, mikrovlnná trouba, počítač, sporák – to všechno může být v době vaší nepřítomnosti mimo elektrický proud. Pamatujte, že právě požáry vzniklé spotřebiči, jsou nejčastějším neštěstím, které na lidi vracející se z příjemně strávené dovolené může čekat!

…vypnout hlavní přívod vody!

Zabezpečení domácnosti se týká i vody, i když na tuto drobnost mnoho z vás zapomíná. Voda je mocný ničitel a to nejen v přírodě, ale i doma, protože i zde dokáže napáchat strašné škody, zvláště budete-li na dovolené delší dobu. Umíte si představit, co by z vaší domácnosti udělalo prasklé vodovodní potrubí byt za jediný den, natož pak za 2 týdny?

…zajistit přechodný domov pro domácí mazlíčky!

Nechat psa či kočku přes celou dovolenou doma o hladu a bez vody určitě není to, co byste vašim čtyřnohým kamarádům chtěli udělat, viďte? Na místě je proto zajištění přechodného bydliště a to buď u ochotných známých nebo v hotelu pro zvířata, kde o vašeho zvířecího přítele budete svědomitě postaráno. Vy si tak svou dovolenou mnohem více užijete, aniž byste se museli strachovat, zda vašemu Alíkovi či Micince právě dnes nedošla voda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *